I augusti 2016 åkte jag till Viborg i Danmark för att inleda vårt samarbete med Sønc Animation, studion som ska animera ”Stora galaxer äter stjärnor.” Utifrån de teckningar och illustrationer på karaktärerna som jag skapat utvecklade de ett visuellt material som vi sedan använde i vår ansökan till Svenska Filminstitutet.

 

Synopsis

Visste ni att alla har en egen stjärna? En stjärna som med sitt ljus skänker glädje och mod till de som följer efter den. Lill-Tuffe, Bärri, Rabbit och Lövet har färdats ända ut i rymden och hittat sina stjärnor. Men för att kunna komma tillbaka hem med sina stjärnor i behålla, måste de ta sig igenom Skuggornas Tunnel. I tunneln finns monster som sprider skräck och äter stjärnljus, och våra vänner tvingas möta sina största rädslor. För att klara sig från monstren i tunneln måste de samarbeta och visa prov på riktig vänskap. Vänskap som ingen av dem visste fanns.

Stora Galaxer Äter Stjärnor är ett animerat äventyr för barn som blandar spänning med humor och tar de stora frågorna på allvar. Varför är vissa ensamma? Vad innebär det att vara en riktig vän? En saga om fyra ensamma små varelser som finner varandra och tillsammans sprider ljus i universum.

 

Originaldesign av Anna Charlotte